Missa inte kvällens superderby

skibk

Två av säsongens häftigaste matcher spelas ikväll!

Kungälv vs Marstrand är ett klassiskt möte i Herr2an sammanhang och ett derby som alltid lockar till storpublik. Mellan 500-1000 personer brukar alltid bänka sig i Mimershus. Men nu var det ett par år sedan det bjöds på ett superderby i Herr2an eftersom Marstrand spelat i Herr3an sedan 2015. Senast lagen möttes i seriesammanhang var just 2015 och trots att Marstrand kom toksist och det skiljde 30 poäng mellan lagen var det två väldigt jämna derbyn som slutade 6-4 och 3-2 till Kungälvs favör.
– Marstrand har en bra blandning med unga och äldre spelare tillsammans med två riktigt bra målvakter I Johanx2! Blir spännande att se vad Marstrand kan åstadkomma som nykomling i Division 2, givetvis ska det bli grymt roligt med superderby ikväll och känslan är att det blir två tighta,tuffa och väldigt roliga derbyn att spela i år, sen blir det ännu roligare om läktarna även dom är välfyllda, säger Kungälvs lagkapten Jimmie Gustavsson till Kungälvs hemsida.

På damsidan så startade Marstrand upp ett lag igen 2014/15 i Dam4an efter några års frånvaro och man klättrade rakt igenom seriesystemet och 16/17 var man tillbaka i förbundets finrum. När man startade upp laget igen värvade man in spelare från närområdet ifrån Kungälv, Ale och Stenungsund. Så kvällens match är extra laddade med spelare som mött varandra sedan barnsben och spelat i samma lag vid olika tillfällen. Förra säsongen vann Marstrand första mötet med 7-5 och det andra mötet vann Kungälv med 8-3.
– Givetvis ska det bli roligt att spela ett derby, inför en väntad storpublik dessutom! Marstrand har ett intressant lag i år med några unga talanger, samt några äldre spelare som bidrar med rutin, dom har flera spelare som är ifrån våran klubb från början så det blir en rolig match på flera plan, säger Kungälvs lagkapten Clara Eriksson till lagets hemsida.

22656479_1533535013420834_1927944885_n

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*