Superreferat från superderbyt

IMG_2534

450 personer samlade sig i Mimershus på tisdagskvällen för att se superderbyt mellan Kungälv och Marstrand och så här var matchen.

Tisdagskvällen bjöd på ett superderby i Dam1an mellan Kungälv och Marstrand och matchen blev precis så tuff och tight som ett derby av denna kaliber bör vara. Marstrand kom till matchen med tre raka segrar till skillnad mot Kungälv som bara hade en poäng med sig i bagaget på två försök. Det var också gästerna som började bäst när den gamla Kungälvspelaren Elina Svensson prickade in 1-0 innan klockan hunnit slå över på två minuter assisterad av nyförvärvet från Guldheden, Emma Andersson.
– Malin Stensjö lägger en pass från vänster kant över till Emma Andersson på höger som släpper ner den till mig och jag skjuter mot första stolpen där deras målvakt missar att ta första stolpen, säger Svensson om målet och fortsätter med en summering av första perioden:

– Vi har hela första perioden, har ett lugnt spel som vi känner oss mer än trygga med. Vi gör lite små missar men överlag en bra period.

 

IMG_2525
Andra perioden blev desto mer publikvänlig och med åtta mål var nog den stora publiken på runt 450 personer i Mimershus mer än nöjda. Precis som i den första perioden är det gästerna som börjar bäst och strax efter att klockan tickat över tre minuter leder Marstrand helt plötsligt med 3-0. Malin Stensjö och Katja Kontio målskyttar.

Finns någon stor tänkare som sagt att det finns inget värre än att leda en match med 3-0 och det visade sig vara sant i derbyt. För efter det börjar Marstrand bli bekväma samtidigt som Kungälv blir desperata. Inte helt oväntat är det Kungälvs lagkapten Clara Eriksson som går i bräschen och tar tag i vändningen när hon reducerar till 1-3 efter fem minuter. Drygt fyra minuter senare är det kvitterat i Mimers och match igen.

Kungälv tar ledningen för första gången efter 15 minuter när Matilda Asp gör sitt andra mål för dagen. Sedan tror hela publiken att Elina Svensson ska göra periodens sista mål när hon kvitterar till 4-4 en minut från slutet men Sara Ekholm ville annorlunda och hon gav Kungälv ledningen med fyra sekunder kvar i BOXPLAY!
– Känns som vi startade perioden ofokuserat och gör inte jobbet ordentligt. När vi fick in ett mål höjde vi oss och vaknade till vilket ledde till att vi fick in fler bollar och vände matchen. Vi tappar sedan vårt spel ett tag och får då ett mål i baken. Men vi fick in ett riktigt krigarmål precis innan periodpausen vilket var viktigt inför sista perioden, summerar Kungälvs tvåmålsskytt Matilda Asp den andra perioden.

IMG_2526

Kungälv inleder tredje perioden i boxplay och klarar av det men Marstrand biter sig fast och har så hårt tryck mot hemmalaget att de tvingas till en time out efter sex och en halv minut. Med nio minuter kvar drabbas Kungälv av ytterligare en utvisning när Alice Åkerström åker ut för ett slag. Men Marstrand klarar inte att överlista Kungälvs tighta boxplay. Istället är det Alice Åkerström som kan rulla in slutresultatet i öppen bur fram till 6-4 och Kungälvs första trepoängare för säsongen.
– Vi går ut i sista perioden med en skön ledning efter ett sent ledningsmål i boxplay strax innan paus. Det står och väger och båda lagen har sina chanser men det blir ingen utdelning åt något håll. Marstrand har en bättre period och vi tar timeout och pratar ihop oss om att stänga igen och jobba stenhårt för tre pinnar. Vi gör ett bra defensivt jobb och när de sedan tar ut målvakten i slutet av perioden för att gå för kvittering kan vi istället utöka ledningen i öppen kasse, säger Alice Åkerström som prickade in segermålet.

IMG_2545

Kungälvs tränare Erik Stambej summerar matchen:
– Vi startar matchen lite avvaktande och är inte riktigt där! Sen så tar vi ett snack i paus att vi måste vara mer närvarande och där, så vi tar tag i det direkt från start i andra och gör en riktigt stark mittperiod. Tredje börjar med boxplay och vi får de jobbigt att komma in i matchen så jag tar en time out efter 6 minuter. Vi samlar oss och spelar betydligt lugnare och mer disciplinerat resten av matchen. I helhet gör vi en stabil insatts och 3 sköna poäng in på kontot!

Marstrands sportchef Martin Gustafsson summerar matchen:
– Vi startade i ett rasande tempo, backade hem höll ihop laget och satte 1-0 i powerplay tidigt. Sedan böljade spelet fram och tillbaka, chanserna likaså. Efter vår 3-0 ledning blev vi lite bekväma, backade hem, spelade svårt och bjöd in hemmalaget. Efter detta tar Kungälv över mer och mer. Sista perioden va ett ganska stort vakum, mer kämpa och två lag som gick på knäna. Vi gör en satsning och tar ut målvakten men istället avgör Alice Åkerström. En match som vi bjuder bort.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*