Poängkungen som frälser sitt lag

17861585_1074319962668774_4573558243561322543_n
Landvetters Joakim Örneflo har vunnit poängligan två år i rad i Herr2an och i helgens match visade han upp varför han är så otroligt viktig för sitt lag.

Helgens match började precis som vanligt med att Landvetter tog ledningen genom mål av poängkungen. En ledning som bara blev större och stabilare ju längre matchen gick. Med 15 minuter kvar att spela ledde Landvetter med fyra mål men Frölunda jobbade upp sig och med 20 sekunder kvar kvitterade de till 7-7 och samtidigt blir en Landvetterspelare utvisad för osportsligt uppträdande. Men som så många gånger förr klev Joakim Örneflo fram och frälste sitt lag genom att dundra in åttan i boxplay.
– Ja lite för spännande för våran del. Vi går ner oss helt de sista två och är alldeles för passiva. Frölunda gör 7-7 med 20 sekunder kvar och vi drar på oss en 2:a i samband med målet, men vi lyckas få till ett mål med 8 sekunder kvar i box, summerar matchhjälten matchen.

Känslan när du tryckte dit det sista målet från halva plan?
– Det va såklart skönt, vi går där ifrån med tre poäng så det är gött!

Det blev sammanlagt tre mål i matchen från Örneflos klubba som i vanlig ordning är så het att brandlarmet ute i hallarna riskerar att lösas ut. Han leder nu poängligan med 5 poäng och är på väg mot en tredje raka poängkungtitel.
-Fortsättning kommer, svarar han kryptiskt när frågan om tredje poängkungtiteln kommer upp.

Lika kryptisk är han i sitt svar när vi diskuterar hur roligt det är att vara så överlägsen år efter år i poängligan och om det inte är dags att byta upp sig en nivå eller två.
– Nej har ingen motivation och tid för att spela högre upp nu iallafall, men man vet aldrig.

Det är inte bara en tredje raka poängkungtitel som Örneflo kan vinna utan han kan även bli uttagen till Drömlaget för tredje året på raken.
– Ja det hade varit roligt om man kom med i år igen. Men vi får se, många bra spelare i serien

Frölunda dokumenterade helgens match så nedan kan ni njuta av poängkungens hattrick.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*