Analys Herr2an: Omgång 4

Tips

Omgång 4 bjöd på tre tajta möten, och tre klara segrar. Läs mer om allt här.

Backadalen – Herrestad 10-5
Backadalen tar sin andra raka seger och hakar på i toppen. Trots att det endast skiljde ett mål som minst var segern aldrig direkt hotad. Backadalen borde avgjort matchen i andra perioden, men släpper onödigt in Herrestad i sista perioden. Det blir aldrig riktigt spännande där Fabian Fihn hade en trevlig afton med 2+3.
Referat Backadalen!
Referat Herrestad!
Matchen på Youtube!

Frölunda – Landvetter 7-8
Landvetter har startat säsongen fint, medan Frölunda har haft det oväntat tufft. Inför matchen har även Landvetter värvat in en av seriens kanske mest meriterade spelare, Alessandro Agus, som lirade i Pixbo SSL så sent som förra säsongen. En perfekt lekkamrat för Örneflo. Precis som väntat ser det bra ut för Wings med 3-0 efter 10 min. Frölunda får jobba i grov uppförsbacke hela matchen och tar time-out med 2,5 min kvar och underläge 5-7. Jacobsson säger några magiska ord och reduceringen kommer. Med 20 sek kvar kommer även kvitteringen, återigen från Fred Halldén, och det ser ut att bli minst en pinne för Frölunda, då Landvetter drar på sig en 2+10 i samband med målet. Örneflo kliver fram med ett slagskott från halva planen och ett riktigt antiklimax uppstår i Kultan. Alla tre poäng till Landvetter.
Highlights Frölunda!

Stenungsund – Älvstranden 6-2
Stenungsund ser ut att bli svårstoppade i år. En stabil insats där Älvstranden knappt fick låna bollen. Som vi vet gör inte Stenungsund speciellt många mål, men när motståndarna bara får skjuta 11 skott på mål på hela matchen spelar det mindre roll. Få lag kommer kunna mäta sig med dessa grabbar, och Älvstranden är inte speciellt deppiga då det inte var här de skulle ta några poäng.

Dingle – Burås 6-6
En svängig match där båda lagen turas om att ha ledningen. Burås trodde nog att nykomlingen skulle bli en lätt match, men Dingle har öppnat säsongen bra. Med en vacker inramning och mycket publik kommer de bli en överraskning för många lag. Inför mötet stod båda lagen på samma poäng, vilket även var oförändrat efter matchen. Båda lagen behöver nog träna powerplay då inget av lagen lyckades göra mål i spelformen trots ett flertal försök.

Guldheden – Lindome 3-8
Lindome tar andra raka segern och har nu fått vind i seglet. Pålitlige Rickard Hofgren ger pingvinerna ledningen två gånger om, men Lindome är det laget som har mest ork i sista perioden. Guldheden är nu jumbo och står på 0 poäng efter fyra matcher. Noterbart är att Hofgren(född 1971) inte är äldst i serien längre, då Ingemar Andersson (född 1969) i Guldheden numera har den titeln.

Kungälv – Marstrand 7-8 SD
Derbyt i Kungälv lockade hela 403 personer enligt den officiella publiksiffran. Och vilken match de fick se. Marstrand sitter resultatmässigt i förarsätet i stort sett hela matchen och favoriterna Kungälv tvingas jaga. Kungälv kommer ikapp i tredje perioden, men släpper in 6-7 med två minuter kvar. Kvitteringen dröjer dock inte och sudden tvingas skilja lagen åt, där Marstrand tar bonuspinnen. Helt klart en missräkning för Kungälv som hade behövt tre poäng. Marstrand imponerar däremot och verkar inte få det lika svårt som många trodde inför serien.
Referat Kungälv!
Intervju med Coach Engström (Youtube)
 

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*