Supertalangen som åter kan göra sig själv rättvisa

20150512_elin
Efter ett par år av skador är Elin Lundblad tillbaka i spel igen fast nu i ett nytt lag. Ny säsong, nytt lag men samma gamla poängmaskin.

Elin Lundblad började spela i FBC Lerum som 6-åring och hon utmärkte sig tidigt som en talang utöver det vanliga. Hon var en av de bästa spelarna från Lerums gyllene generation 97:or som gick till final i USM. På 6 säsonger mellan 2009-2015 gjorde Elin makalösa 430 poäng. Men när seniorsatsningen skulle ta fart på allvar så blev Elin skadad och med smärtande ben kunde hon aldrig göra sig själv rättvisa.
– Jag mår riktigt bra i kroppen nu och det känns otroligt skönt. Jag känner mig bättre och starkare än vad jag har gjort på flera år. Idag är jag glad att jag trots allt har kämpat på och aldrig gett upp innebandyn, även om det känts väldigt jobbigt och uppgivet många gånger, säger det pånyttföda poängmaskinen.

Men när Elins karriär tar fart på nytt är det inte i moderklubben Lerum utan i kommunkonkurrenten Floda.
– Jag kände att jag behövde nått nytt, en förändring. Jag hade spelat med Lerum sen jag var 6 år. Så när Floda frågade om jag ville komma och träna med dem så kändes det som ett bra alternativ. Den gemenskap och glädje som finns i det laget passade mig bra och jag blev så väl emottagen och bestämde mig ganska snabbt för att byta klubb.

En ny klubb kombinerat med en fräsch kropp har blivit en lyckad kombination och Elin har inlett årets säsong strålande och hon leder poängligan efter fyra spelade omgångar.
– Framförallt så är jag otroligt glad över att jag kan spela innebandy utan att ha smärta i mina ben! Jag kan gå för fullt igen och då är det mycket roligare och lättare att spela. Att det även har blivit några poäng är självklart positivt och kul.

Vad har du för personlig målsättning i år?

– Jag har väl egentligen ingen personlig målsättning mer än att försöka bidra med att göra så gott jag kan, och att tillsammans med hela laget ta oss till toppen av tabellen.

Floda har gjort mest mål i serien och ni innehar första, andra fjärde och sjunde platsen i poängligan. Men ni ligger bara sexa i tabellen, hur är det möjligt?

– Vi gör mycket mål men vi släpper tyvärr in en hel del mål också. Vi måste jobba med att få ett bättre försvar helt enkelt, och där måste hela laget vara delaktiga.

Med smärtfria ben och en återvunnen spelglädje är det väl inget som kan stoppa dig från att ta en plats i Drömlaget framåt vårkanten?
– Oj, helt ärligt så har jag aldrig funderat över det! Jag kommer att köra på som jag har gjort hittills, så får vi se. Har man roligt, känner glädje, gemenskap och får förtroende när man spelar, så underlättar det helt klart och ger bra resultat i slutändan.

Foto: FBC Lerum

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*