Referat: Backadalen – Herrestad

Backadalen
Nu är serien igång och vi skriver omgång fyra och två nykomlingar i division 2 skall mötas.
Backadalen som kommit ned från Div. 1 och Herrestad som kommer upp från 3:an.
Men det har gått bra för båda lagen. Båda har vunnit 2 och förlorat 1 och ligger i den övre
halvan av serien.
På bänken har Backadalen 3 femmor och är en blandning av rutinerade div.1 spelare och
några unga killar från Backadalens JAS lag. Herrestad ställer upp med lika många och har
också ett antal unga spelare som är 17 -19 år.

Första perioden.
Redan i första anfallet blir det mål. Backadalen biter sig fast och Fabian Fihn spelar sarg upp från hörnet till nr 35 Theo Haugen som skickar iväg ett dragskott som går mellan arm och ben på första stolpen. 0.29 1-0 till Backadalen. Herrestad tar tag i matchen direkt och spelar ett snabbt passningsspel i anfallszonen och kommer till några farliga lägen. Ett för mycket tyckern nog Fabbe som tar en hockeytackling på mittplan och får en 2:a för hårt spel. Detta utnyttjas av Herrestad som gör 1-1 efter 40 sekunder i PP. Nr. 10 Dennis Hjoberg. ( Walkersborgs notoriske målskytt nu i Herrestad).
Strax efter tar Herrestad en skitutvisning när spelaren skjuter ett skott på målvakten efter avblåsning. Backadalen utnyttjar detta direkt och sätter 2-1 efter 50 sek i PP. Pass igen från Fabbe. En minut senare har Herrestad frislag ca 6 meter från målet lite snett höger. Ibland är det enkla det effektivaste. Lätt pass höger och bom! Mål 2-2. Backadalen står och sover på detta frislag.
Nu går matchen in i ganska snabbt spel från båda lagen där Herrestad har en del bra skott på mål, bl.a. ett i kryssribban. Men 17.30 kommer ett litet solonummer av Fabbe när han tar med sig bollen hörnet trollar sig in för att lägga en backhand lätt under målvakten. 3-2.
Efter första känns det som att det är fördel Backadalen men att Herrestad har bra snabbt spel som skapar kontringar och en del målchanser.

Andra perioden
Den startar med ett trevande spel. Herrestad står i 2-1- 2 och försvarar och
Backadalen letar passningsvägar. Nu kommer 3 utvisningar i rad för Backadalen. Mycket PP spel för Herrestad och de passar runt men skapar inte så väldigt mycket. Backadalen är också duktiga på att döda tid när de får tag i bollen. I det sista av dessa PP blir det 4-2 till
Backadalen.
Som vanligt denna kväll är det Fabbe som stjäl bollen och drar ner bakom Herrestads mål och väntar in Alexander Wedberg, droppar in bollen i slottet och bom!
I fjortonde minuten kommer också 5-2 och Backadalen spelar effektiv innebandy. Vinn boll, snabbt framåt och skott på mål. Nu tar Herrestad time out men vinner inget på det. 15.12 kommer 6-2 och Backadalen är inne i sitt flyt och spelar med högt tempo. Herrestad kommer på efterkälken och får tillslut en utvisning för slag. Men mitt i PP där Backadalen har ett bra tryck så hugger nr. 26 i Herrestad, Linus Söderblom, som en kobra och snor bollen. Han är nog en av de snabbaste spelare jag har sett. Han rundar pointspelaren, viker in och rundar målvakten och läger in en backhand i öppet mål. 6-3 och viktigt för Herrestad ska komma in i matchen som dominerades av Backadalen i den andra periodens andra halva.

Tredje perioden
Backadalen har fortfarande PP:spel när vi startar den tredje perioden men det händer inte så mycket i spelet förrän efter 5 minuter. Backadalen får en utvisning, återigen för slag. Detta utnyttjar bortalaget och nr. 10 Dennis Hjoberg får skottläge på sin vänsterkant och sätter 6-4 på ett direktskott vid första stolpen. Målet ger Herrestad lite vittring som växlar upp och 10.09 kommer 6-5.
Men det är i sådana här lägen som man ser att Backadalen kommer från div:1. De växlar upp, spelar mer noggrant, spelar fysiskt, äger bollen och framförallt deras förstalina visar hur bra de är. 7-5 av Emil Kronaas, 8-5 av Alexander Wedberg, 9-5 av Emil Kronaas och 10-5 av Fabbe Fihn som återigen vinner boll i boxplay drar iväg och knackar in en backhand i nättaket. Lite Peter Jidhe stil.

Intervju av tränare Martin Svedberg i Herrestad
Matchen?
Backadalen är bättre än oss och ska vi ha en chans mot dem, så måste vi göra en perfekt
insats, och det gör vi inte idag. Jag frågar om Backadalen är det bästa laget med tanke på att de kommer ner från ettan men Martin håller Stenungsund som ännu bättre och förmodligen seriesegrare i årets division 1. Det förde oss in på hur det kommer att gå för Herrestad och Martin tippar att de kommer att bli 7 eller 8. Vi får se när det är slutet på mars 2018 och serien är färdigspelad. Det är lång dit och mycket innebandy skall spelas.
Någon profil i laget idag?
Nr. 26 Linus Söderblom är vår bäste spelare idag. När Backadalen har hemmamatch så utses alltid bäste spelare i varje lag, och de får en blomsterkvast. Det var solklart Linus Söderblom i Herrestad och Fabian Fihn i Backadalen.

Egen kommentar: Det märks att Backadalen kommer från division 1. I alla fall deras
förstafemma. De spelar med tempo och fysik utan att gå över gränsen. Ska något lag slå dem så måste de ha en bra taktik för hur de skall hantera dessa herrar.
Min son hälsade på och var med och kollade. Han har tidigare spelat i IBF Älvstranden div.2. Jag bad honom hålla utkik efter någon av de unga spelarna som såg lovande ut. Han sa: kolla in nr.8 i Herrestad Jesper Wallström. bara 17 år men har fina passningar och fin blick för spelet. Ska bli spännande att se hur det går för honom.
Vid pennan: Morgan Ekberg

Det här inlägget postades i Drömgalan 2017, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*