Analys Herr2an: Omgång 5

Backadalen landvetter
Inte lika många tajta matcher som vanligt denna omgång. Här kommer analysen av omgång 5. 

Herrestad – Stenungsund 4-7
Hemmalaget börjar bäst och lyckas göra tre mål i PP i första perioden. Något skakade går
Stenungsund till pausvila med två måls underläge. I början av andra spelar Herrestad för svårt och på fem minuter har Stenungsund vänt på kuttingen. Vestin reducerar till 4-6 vilket är ställningen inför sista perioden.
I tredje visar Stenungsund sin klass och har lärt sin läxa sedan period 1. De är synnerligen stabila och bjuder inte på något. Utmärkte André Lundgren fastställer slutresultatet till 4-7 trots ihärdiga försök från Herrestad att komma ikapp. Söderblom och Lindblom i Herrestad bör övriga lag se upp med, och i Stenungsund finns det flera som träder in när Bromé blir ”arg”. Rättvist? Ja! Stenungsund har en rutin och ett tempo som inget annat lag i årets division 2, och kommer att återfinnas högst upp i mars.
Referat Herrestad!

Lindome – Kungälv 3-9
Kungälv startar stabilt med tre raka mål i en första period där de hela tiden behåller initiativet. Lindome känns väldigt tandlösa här. I resten av matchen har egentligen Lindome inget alls att säga till om, och lämnar vidöppna luckor i försvaret som Kungälvs lirare inte är sena att utnyttja, framför allt Enarsson och Kimfors som båda har en lyckad kväll med 4 poäng var. Lindome får dock några tröstmål i slutet av tredje. Här hade Kungälv bestämt sig för att inte försätta sig i samma läge som förra veckan mot ett egentligen sämre lag där man förlorar i sudden.
Referat Kungälv!

Burås – Guldheden 4-6
Detta verkar ha varit en rätt avslagen historia där Burås är trögstartade och Guldheden har bestämt sig för att ta sina första poäng i årets serie. Guldheden går upp till 1-5 innan Burås vaknar, och då spritter matchen till i form av utvisningar och Burås tillåts gå upp ända till 4-5. Då drar Burås Bexell på sig en utvisning, och det är nestor Hofgren inte sen att utnyttja – 4-6, och trots att Burås kämpar för en reducering sista tre är det Guldhedens pingviner som tar sina första tre pinnar. En riktig laginsats där alla bidrar och många olika målskyttar träder fram.

Älvstranden – Dingle 8-5
I första perioden började Dingle bäst, och visade prov på flera olika anfallskombinationer och skottvillighet. Dock gick mycket i täcket, men Rasmus motade ändå 11 skott av 13. Jonte gjorde sin vana trogen ett snyggt mål i PP och sedan åker målvakt Rasmus ut 2+10 för osportsligt uppträdande, vilket kändes lite konstigt, med tanke på att Dinglespelaren alldeles innan hade sprungit genom målgården och därmed sprungit ner honom. Sebbe går in och gör ett alldeles utmärkt jobb! I paus står det 1-2.
I andra kommer Älvstranden ut som ett nytt lag, med mer skärpa och fokus och mycket uppoffrande spel både framåt och bakåt. På åtta minuter gör Älvstranden fem mål, och släpper inte in något alls, varken med Sebbe eller med Rasmus i mål. Denna period vinner Älvstranden med 6-0 och i tredje är det mycket vilja, frustrerat spel och en ren djungel av slag från Dingles sida. Älvstranden lyckas dock hålla undan och matchen slutar 8-5, trots en överväldigande skottstatistik i Dingles favör. Dock var flera skott flippbollar som lätt fångades av Rasmus. Värt att notera att Adam även denna kväll är tvåmålsskytt…
Referat Älvstranden!

Landvetter – Backadalen 6-3
Innan matchen funderade undertecknad rejält på om Backadalen skulle åka på däng mot Landvetter. Dels för att lejonen inte direkt har imponerat i en del matcher, och dels för att Landvetters senaste nyförvärv, lillebror Agus, är en driven och rutinerad spelare som nog skulle kunna sätta myror i huvudet på Backadalen. Matchen börjar med att Landvetter tar initiativet med 1-0, men släpper in ett mål i BP strax därefter. Emil Kronaas är den i Backadalen som med sina tre mål stretar emot allra mest, men det hjälper inte. Landvetters Johannes Andersson har en lyckosam kväll med tre assist och laget visar att man har något mer än Örneflo att komma med. I Backadalen krävs det att någon mer
än Kronaas gör mål, annars lär de gå på pumpen i fler matcher.
Referat Backadalen!

Marstrand – Frölunda 8-7
Marstrand har öppnat bättre än många trott, och Frölunda precis tvärtemot, sämre än många trott. Första perioden slutar 2-2 efter att Frölunda kvitterat med 1 sekund kvar i boxplay(!). Det ska inte få hända.
I andra perioden följs lagen åt och perioden slutar även denna oavgjort, 4-4 med ställning 6-6 inför sista.
Båda lagen sliter hårt men det är Marstrand som tar alla poängen när de sätter 8-7 på straff med 11 sekunder kvar. Frölunda tappar återigen matchen med lite tid kvar (i förra matchen var det med 12 sekunder kvar) och bollen verkar inte studsa deras väg såhär långt. Marstrand ångar på och inkasserar poäng nästan varje vecka.

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*