Referat: Kungälv – Frölunda

Peter Jacobsson

Det är sen tisdagskväll i Kungälv. Det är höstmörk och ösregnar. Klockan är 20.30 och det är match mellan Kungälv och Frölunda i Mimers hus.

En fantastiskt fin hall för innebandy och bra läktare. Kungälv ramar in matchen med en bra speaker, lite laser och inspring med specialeffekter och matchens profil. Vill lägga till att jag köpte kaffe med en kaka i paus, vilket jag brukar göra, och det var det bästa kaffet och den godaste kakan hittills denna säsong.

Inför matchen så har STC Kungälv plockat 10 poäng på 5 matcher och ligger trea medan Frölunda har haft det motigt med flera uddamålsförluster och bara 1 poäng.

Man kan slå ihop första och andra perioden i denna match som var väldigt lika. Kungälv äger mycket boll och passar runt. Frölunda står i sina positioner med en halvpoint och trycker på. Vinner boll ibland och backar hem ibland. Denna kväll hängde min fru med och hennes kommentar var efter de två första perioderna ” det här var ju ingen kul match direkt”.

Men ett och annat hände ju. Första skott på mål har Frölunda efter 2.29. Dragskott utanför efter bolltapp av Kungälv på mittplan. 4.21 kommer skott nummer 2. De första skottet på mål för Kungälv kommer i sjunde minuten trots att man har haft ett stort bollövertag. Så fort pressen kommer från Frölunda som väljer man att vända ner och börja om vilket inte skapar så många chanser framåt. 13.09 kommer första målet och det är Frölunda. Nr.19 Anton Harrie kommer på vänsterkanten, lägger ned ett väggpass i hörnet går in på mål och får tillbaka.0-1.

Bara en minut senare så blir det 1-1. Frölundaspelare dribblar i egen zon och tappar bollen till 2 pressande Kungälvs-spelare. Två mot målvakt som följer höger, pass går vänster och öppet mål. Matchen fortsätter med Kungälv som spelar runt i sidled och Frölunda som bryter bollar och skjuter en del skott. Kungälvs målvakt är riktigt bra och tar allt. Jonatan Holmström bara 19 år. Riktigt bra. Vi går in i andra perioden och 3.38 kommer första utvisningen på Tobias Nordfors för slag. PP för Frölunda. 1 Stolpträff, 2 skott som räddas men väldigt mycket bolltapp som inte riktigt är likt Frölunda. Men Kungälv jobbar hårt i sin box.
Så händer det lite mer mitt i matchen. 11.36 utvisning Kungälv. Lite ovanlig förseelse. Någon trampar av skon på Kasper van den Hark som spelar vidare när skon står kvar. 12.44 försvarar sig Kungälv inne i sin målgård.
Lite kul när domaren möter vissa protester och visar en liten krigsdans hur spelaren hoppade runt i målgården. Det blir straff. Nr.10 David Carlberg tar den men målis är ute med benet och kniper bollen.
Frölunda för nu spel 5 mot 3 och trycker ihop Kungälvs box. Efter 30 sekunder sitter bollen i nättaket. 1-2.

När vi går in i tredje perioden så undrar man om det skall fortsätta som de tidigare perioderna. De första 5 minuterna är det mycket bollbyten. Några skott från Frölunda som räddas och ännu fler av Kungälv som också räddas. Men nu spelar Kungälv snabbare, rakare och skapar flera chanser. Men som så ofta när man har trycket så kommer ett mål i baken. Frölundas Carlberg och Wallin samarbetar och det står 2-3. Kungälv fortsätter trycket och kedjan med nr 7 Felix Enarson, 49. Nicklas Karlsson 70. Karl Andersson skapar många chanser. Men så igen. Frölunda 2-4. Kontring och en tom Frölundaspelare på vänster får bollen helt ren och lägger in. Nu tar Kungälv time out. 16.14 kommer så målet 3-4. 17.11 får Frölunda en utvisning för slag och då sätter Kungälv in 6 mot 4. Kungälv får till 3 skott utanför målburen men inte mer än så. Matchen slutar 4-3 till Frölunda och Kungälv är riktigt besvikna.

Intervju av Kungälvs tränare Torbjörn Engström efter matchen.

Matchen?
Vi är väldigt besvikna och det känns som vi är trötta. Har haft flera matcher när inpå varandra och då kan det bli så här. Vi spelar väldigt passivt spel i 2 perioder och det straffar sig.

Någon profil i laget idag?
Vill lyfta fram vår målvakt nr 90 Jonathan Holmström som räddar nästan allt och nr. 7 Felix Enarson som gör en riktigt bra match.

Hur ser du på årets serie och er ambition?
Vi vill göra det ännu bättre än förra året då vi kom trea. Så att kvala till ettan är vår ambition.

Vid pennan: Morgan Ekberg

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*