Analys Herr2an: Omgång 6

WH rockets
Foto: Rickie Shoots 

Seriefinal och Uddevalladerby lockade ut de innebandyintresserade ur stugorna. Läs mer om alla matcher nedan. 

IBF Backadalen – Marstrands IBK 5-7
På förhand skulle väl detta vara en munsbit för Backadalen med sin rutin från division 1. Lejonen är nog lite i chock när Marstrand snabbt tar ledningen med både ett och två mål i början av första. Backadalens specielle sniper Emil Kronaas gör då två snabba mål och perioden slutar lika. Många trodde nog att ordningen var återställd när man dessutom tar ledningen tidigt i 2:a perioden. Marstrand är dock heta nu och trycker in kvitteringen efter snabbt spel i PP och spär på med ytterligare 2 mål. Perioden slutar 4-5 efter att Backadalen reducerat genom ett klassmål. Marstrand fortsätter att trumma på och Linus Kamperin utökar till 4-6 och i mitten på tredje står det 4-7. Hemmalaget sätter stort tryck och reducerar men lyckas inte få till speciellt många övriga chanser.
Referat Backadalen!

Lindome IBK – Burås IK 2-7
Senast lagen möttes på våren förra säsongen vann Burås en jordskredsseger på hemmaplan. Även om Lindome hade fördel av lilla Almåshallen denna lördag eftermiddag så var det bortalaget som direkt tog tag i taktpinnen och öppnade starkt även i detta möte och leder med 1-3 efter första. Båda lagen blir mer noggranna och noterbart från andra är endast en utvisning för bortalaget. I tredje utnyttjar Burås sin tyngd och matchen är avgjord när Burås nyförvärv Martin Hedman trycker dit 1-6 med fem minuter kvar. Lagen gör ytterligare var sitt mål och matchen slutar 2-7. Lindome hade chanser att utjämna med tre PP och en missad straff så frågan är om det var oförmåga eller om målvakt Borgström än en gång nådde ”hissa-tröja- status”.

Stenungsund IBK – Landvetter IBK 5-5, efter förl.
Så var det dags för toppmöte i division 2 och kanske var det en tidig seriefinal som den månghövdade publiken (300), fick njuta av. Landvetter börjar bra men det är ändå 89:ers Bromé som prickar in 1-0 i Bortalaget kommer tillbaka genom Alessandro Agus och går sedan upp i ledningen men Stenungsund återställer ordningen i slutminuten av första. I början på andra drabbas hemmalaget av en dubbel utvisning och trots fyra minuters BP kan det försvarsskickliga Stenungsund ta ledningen med 3-2. När sedan hemmalaget utökar sin ledning till 4-2 kunde man tro att det var slut. Lagen gör ytterligare var sitt mål när Landvetter, det börjar bli en vana, tar igen och går i kapp under slutminuterna. I förlängningen får Landvetter ännu ett BP men än en gång står betongförsvaret pall och man delar på poängen.

STC Kungälv IBK – Frölunda IBK 3-4
Frölunda har börjat oväntat svagt i årets serie och man har dessutom snöpligt tappat poäng i slutsekunderna i flera matcher. Att man dessutom inte vunnit mot Kungälv på de två föregående säsongerna talade inte till bortalagets fördel. Frölunda tar dock ledningen i mitten på första genom Anton Harrie även om detta utjämnas ganska omgående. Andra perioden präglas av utvisningar och det är Kungälv som drar kortaste strået. Efter tre PP och en missad straff lyckas Frölunda återigen ta ledning i 5 mot 3 och perioden slutar 1-2. Efter endast några minuter i tredje kvitterar hemmalaget. Kungälv äger mycket boll men Frölunda spelar nu ett uppoffrande spel och lyckas sätta dit både ett och två mål, till 2-4 i 15:e minuten. Kungälv tar time-out och lyckas reducera med 4 minuter kvar. När sedan Wallin åker ut 17.11 så kan man undra vilka tankar som for igenom frölundaspelarnas huvuden. Frölunda kämpar och sliter och reder ut situationen, och belönas med sin första 3:a.
Intervju Kungälv!

Guldheden – IBF Älvstranden 6-3
Ett möte mellan två lag som alltid brukar spela jämnt mot varandra. Guldheden börjar bäst med Hofgren som trots ihärdig bevakning under matchen ändå är inblandad i i stort sett allt som Guldheden gör framåt. Efter två perioder står det 2-2 i en match som är ganska jämn med Guldheden som hela tiden pressar högt, vilket resulterar i flera ballongbollar som lätt plockas ner av pingvinförsvaret. Älvstranden har flera stolpträffar och skott i burgaveln men det vill sig inte alls.  I mitten på tredje vid ställningen 4-3 får Guldheden två utvisningar där Älvstranden, som har ett lysande PP-facit hittills, gör oräkneliga försök att överlista Guldheden, men med omutlige Traktorn, som läser allt och inte går på något alls, blir det resultatlöst och i stället blir det mål i boxplay. I slutet utvisas Hofgren för rapp och Älvstranden tar då ut målvakten och Guldheden fastställer slutresultatet till 6-3. Detta var viktiga poäng för Guldheden som har gått lite knackigt hittills.

Dingle – Herrestad 4-8
Derbyt i norr lockade hela 403 betalande åskådare, och då var det fullt hus redan en timme innan matchstart. Hemmalaget börjar bäst och Herrestad är lite tagna av stundens allvar. Dingle gör 1-0, vilket väcker bortalaget. Herrestad spelar upp sig och går rättvist ut med 1-2 i paus.
Matchen är jämn och målen rullar in. I andra perioden får vi se tre mål i matchens sjunde minut. Dingle leder med 4-3 inför sista perioden.
Publiken är med på noterna, men Herrestad matchar nu sin förstafemma stenhårt, vilket ger resultat. Dingle hänger inte med och Herrestad vinner perioden med 5-0. Dennis Lindblom och Linus Söderblom sticker ut i protokollet med fyra pinnar vardera.
Referat Herrestad!

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*