Superreferat från seriefinalen i Dam1an

intro

Igår mötte de två stora förhandsfavoriterna till seriesegern varandra när Lindås gästade Partille. På förhand en tuff och spännande fight som kunde sluta hur som helst, men så blev det inte.

Från första tekning till det att första perioden tog slut var det bara ett lag på banan. Lindås passiva 1-2-2 uppställning såg väldigt bekväm ut för Partillespelarna som kunde göra lite vad dem ville. Tre fina mål bjöds hemmapubliken på där Delicia Di Lieto öppnade upp målskyttet med att lägga in en backhand efter en spelvändning efter cirka fyra minuter. Två byten senare smäller det igen när backen Johanna Andersson följt med upp i anfallet. Här kändes det som om att det skulle braka iväg ordentligt men stolpe och ribba höll siffrorna nere och efter att Jessica Allansson dundrat in 3-0 fastställdes periodresultatet. Medans lagen gick till omklädningsrummet för att prata ihop sig fick vaktmästaren måla om ena målburen.
– Inför matchen hade vi höga förväntningar om en hård och tuff match men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Första 10 rullar vi stundtals riktigt bra och får in några bollar. Sista 10 släpper vi in Lindås mer i matchen men det blir aldrig riktigt farligt. Riktigt skönt att gå in i första periodpausen med en tremålsledning, säger Partillebacken Johanna Andersson som gjorde ett mål och två assist i perioden. (Står fel i IBIS på förstamålet) och fortsätter beskriva sitt mål:

– Vi spelar ner djupt och Molle driver boll bakom mål. Vi blir lite stillastående och hon smyger då upp på vänsterkanten. Jag tar en löpning in på mål som Molle ser och lyfter in bollen på bortre så att jag kan slå in den i öppet mål.

första

Inför andra perioden förväntade sig alla att Lindås skulle komma ut som ett nytt lag och ändra om taktiken men det såg ungefär ut som i första perioden med skillnaden att några spelare bytt platser med varandra och att man kastat på en tredjeformation. Lindås försvar hängde inte riktigt med i Partilles spelvändningar och allt för ofta glömdes spelaren i höga slottet bort och detta utnyttjade Partille skoningslöst i andra perioden som slutade 4-0.
– Lindås blixtrar till korta stunder under andra perioden men i det stora hela är periodens resultat rättvist, säger Partillebacken och nyförvärvet från Pixbo Elise Svarén om perioden. Svarén stod för två fina framspelningar till Anna Ragnerius mål:

– Min första ass blir till när jag får loss bollen från vänsterkanten till Ragge i mitten som stabilt skjuter in bollen vid första stolpen. Den andra assen blir till när Johanna blir hårt pressad i eget hörn men får loss bollen till mig bakom mål där jag trampar uppåt i banan och hittar en snabb Ragge som lägger in bollen lågt vid bortre stolpen.

andra

Den tredje perioden så väntar alla på islossning och att Partille ska göra tvåsiffrigt. Men när Johanna Börjesson och Sigrid Persson flyttas ner till backposition så stabiliseras Lindåsförsvaret rejält och blir både tightare och mer spelförande. Sista perioden blir lite av ett sömnpiller och perioden slutar 1-1.
– Finns inte så mycket positivt att säga om denna matchen. I de två första fanns det bara ett lag på planen samtidigt som vi var kvar i Salming. Tar väl oss i kragen lite i sista även om vi redan hade förlorat matchen i praktiken men det visar att man måste vara med i alla tre perioder, oavsett om det är serieledarna eller jumbon som står på andra sidan, sa en besviken Johanna Börjesson efter matchen.

3a

Partilles tränare Magnus Håkansson om matchen:
– Jag tycker vi genomför matchen helt enligt vår gameplan och är det klart bättre laget matchen igenom. I framför allt de 2 första perioderna visar vi upp ett stundtals fantastiskt passningsspel som ligger till grunden att vi kan gå till periodpaus efter 2 perioder med en 7-0 ledning. Den sista perioden blir ganska avslagen och det man är mest nöjd med den perioden är att vi inte åker på några fler skador.

Lindås tränare Krister Carlsson om matchen:
– Man kan väl säga att Partille var bättre på allt för dagen. Kändes inte ens som om vi var i hallen idag. Känslan är att jag som ansvarig inte förberett laget tillräckligt bra för att vi skulle han en chans att vara med och kriga mot ett så pass bra lag som Partille. Vi ser rädda ut och då låser sig hela spelet och vi pratar inte med varandra på planen vilket gör att vårt försvar ser vilsna ut och alla tittar på bollen. Framåt har vi alldeles för stor respekt och söker bara svåra passningar istället för att spela enkelt och få fart på bollen.
Vi har en hel del att fundera på om vi ska ta oss upp på topp två i serien och nå vårt mål för säsongen. Men vi bryter ihop och kommer igen. Som tur är så är det ny match redan på fredag så vi får lära av denna matchen och förberedda oss bättre. Vi är ett riktigt bra lag och jag hoppas vi ska få visa det framöver.

Alla bilder: Roland Carlsson

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*