Analys Herr2an: Omgång 7

Herrestad 2 Guldheden

 

Herrestad – Guldheden 7-6
Guldheden börjar bäst denna fredagskväll och leder med 0-3 efter tio minuter. Sedan vaknar Herrestad till i slutet av perioden, och lite snöpligt (för Guldheden) petar Herrestad in två mål alldeles innan paus, vilket alltid är psykiskt jobbigt. Efter en lite tuffare andra period har Herrestad kommit ikapp, och inför tredje är det lika, 4-4.
Hjoberg och Söderblom i Herrestad tar stort ansvar och står för 3+3, och i Guldheden – med endast tio spelare inklusive målvakt – står förmodligen alla för en heroisk insats, men Hofgren och Vikner plockar lika många poäng (3 + 3) som Herrestads giganter. Detta kanske i normala fall, med fullt manskap, hade varit en möjlig (enkel) seger för Guldheden, som är i desperat behov av poäng.
Herrestad
Bilder Herrestad (Rickie Shoots)
Referat Herrestad!

Frölunda – Backadalen 4-5 e förl
Här tillåter Backadalen Frölunda att gå upp till 3-0 innan Backadalen får till något framåt,
och då är det stabile och pålitlige Kronaas som kliver in och gör två snabba mål. I början av tredje kommer ett samlat Backadalen ut och efter tolv minuter är det kvitterat till 4-4. Nu är det hårt spel från båda lagen med flera utvisningar, men inga mål trillar in innan slutsignalen. I förlängningen trycker eminente Kronaas in vinstmålet, och Backadalen kommer undan med blotta förskräckelsen i denna oväntat jämna match.
Jag säger det igen – Backadalens övriga spelare måste också prestera om de vill ha en chans att ta sig tillbaka till div 1.
Målen på Youtube (Frölunda)

Landvetter – Dingle 7-7 e förl
Landvetter börjar matchen enligt plan, och efter endast sex minuter leder de med 4-0 efter
två mål av Örneflo, som även ikväll gör hattrick, samt varsitt av Winbladh och Tobias Bengtsson. Adam Samuelsson i Dingle blir utvisad, och då gör Dingle mål i box play, och ytterligare ett när de just blivit fulltaliga. Hampus Wackfelt är inblandad i båda dessa mål,
och är kvällens hjälte i Dingle. Andra perioden slutar 2-1 och inför tredje har Landvetter en (betryggande?) ledning med 6-3. Rickard Pettersson i Dingle gör 6-4 och sju minuter senare gör Örneflo sitt tredje mål för kvällen. Simon Olsson Lidén i Landvetter utvisas för hårt spel och när klockan står på 15.34 gör Dingle mål i PP – 7-5. Med två minuter kvar tar Dingle Time Out som verkligen visar sig ge resultat: Dingle lyckas både reducera och kvittera innan full tid, och trots två utvisade i Dingle i förlängningen står sig resultatet 7-7. Säkert en missräkning för Landvetter, som har gått som tåget denna höst. It ain’t over until…

Älvstranden – Lindome 5-6
Utförligt referat kommer separat

Burås – Kungälv 9-4
Kungälv har åkt på några överraskande förluster, i alla fall för mig, som hade tippat dem som ett topplag i år med stor trupp och flera intressanta nyförvärv. Burås har spelat jämnt,
framför allt mot topplag, och verkar ha något riktigt bra på gång. Två mittenlag drabbar samman, och det är Kungälv som börjar bäst. Tobias Nordfors har lekstuga och gör 2+1 i första perioden som vinns av Kungälv med 1-4. Efter en lite loj andraperiod från Kungälvs sida, där Burås tar över spelet med och mer, kvitterar Burås till 4-4 i början av tredje. Därefter är det Burås för hela slanten och Kungälv får inte vara med och leka längre. Åtta raka mål – när hände det senast? Burås har flera målgörare, men den som framträder mest idag är Josef Nilsson med 2+2. Vad hände här egentligen? Slocknade ljuset i Svingeln? Skottstatistik saknas, så det går inte att se ifall Borgen spikade igen… Och vad har hänt med Kungälv? Säkra källor berättar att flera löften lämnar klubben…
Josef Nilsson
Bilder Burås

Marstrand – Stenungsund 5-11
På papperet var detta den säkraste segern, och här hade Marstrand inte mycket att sätta
emot. Stenungsund har ett fantastiskt lag, med många skickliga spelare på varje position,
vilket borgar för stabilt spel med många valmöjligheter. Ottosson och Bromé levererar även denna kväll och Ekström dubblar sin målskörd för säsongen med att sätta fyra kassar. Det är spel mot ett mål och 89ers är bra på att nypa till på returer, framför allt Ludvig Eriksson. I slutet slarvas det lite i försvarsspelet, men här var det aldrig något snack – Stenungsund var laget för dagen!

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Drömgalan 2017, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*