Referat Herr2an: Lindome – Älvstranden

Tips

Vi skriver omgång sju och två lag på den nedre halvan av serien möts på Lundbystrand 1.
Älvstranden som ligger nia och Lindome som ligger elva. Båda lagen har skrapat ihop 6
poäng på 6 matcher och behöver poäng för att stabilisera sig i tvåan.
På bänken har Älvstranden en tunn trupp denna söndag, med 10 spelare. Flera av dem är i
vanliga fall R1 spelare och Olle Ehrenstedt, huvudtränare i Älvstranden, talar om en söndag med riktigt manfall. Ett par skador, några sjuka och några på annat håll. Lindome ställer upp med 17 spelare varav många är under 20 år. Ett ganska ungt lag för div.2.

Första perioden.
Första chansen kommer 1.30 in i matchen efter lite avvaktande inledning. Älvstranden ligger defensivt och Lindome letar ytor. Så kommer första målet efter 1.50 och det är Lindomes nr. 9 Erik Lundin som får ett pass från nr.10 Oscar Larsson och står tom på bortre stolpen och kan lägga bollen i öppet mål. Förvarsmiss av Älvstranden. De första 5 min. så har Lindome press och Älvstranden får till några halvkontringar. Nu börjar Älvstranden få lite mer boll och bygger sitt spel med att backarna har lite mer tålamod och styr spelet. Det ger utdelning. 1-1 kommer 11.20 av Adam Lundström efter pass av Emil Beck. Diagonal från höger till vänster och direktskott över axeln på målvaktens förstastolpe. Lindome tar tillbaka spelet och spelar runt i anfallszonen och Älvstrandens backar hänger inte riktigt med. Till slut så står en tom Lindomespelare fri mitt i slottet och sätter bollen i burgaveln rakt framifrån. Lite tunt spel av Älvornas backar. Men Älvstranden kommer igen och håller i spelet och får några fina chanser men perioden sluter 1-2.

Andra perioden
Då rivstartar Lindome med en bra chans efter 13 sekunder. Rasmus i Älvstrandens mål räddar med axeln och bollen tar en båge i ribban och ut. Nu ser vi ett avvaktande spel av båda lagen. Så kommer 1-3. Ett slarvigt pass från Älvstrandens back fångas upp i mitten av nr 10 Oscar Larsson som kliver igenom och lägger bollen iskallt under målvakten. Nu kommer första utvisningen i matchen. Lindomespelaren får en tvåa för slag och Älvstranden har ett hyfsat PP och får till några skott som räddas. Precis när PP är över så hittar Emil Beck första maskan vid stolpen strax över Lindomes målvakts ben och det är reducerat till 2-3. Tid 8.02. Matchen lever. Halva matchen är avverkad och tempot höjs. Både spel och löpningar. Klart roligare innebandy för publiken. Det skapas chanser åt båda håll och där målvakterna är de som avgör att det fortfarande står 2-3 när andra perioden är slut.

Tredje perioden
Lite avvaktande inledning men där Älvstranden skapar en del chanser. Efter 5 minuter
kommer ett fint uppspel genom hela planen tätt inpå målvakten som räddar. I sjätte minuten kommer ett nytt uppspel med bra tempo och nu är det målvakten som räddar Lindomes ledning. Som så ofta när ett lag pressar på så kommer en utvisning för Lindome. Återigen för slag. Tid 6.49. Men istället för kvitteringschans för Älvstranden så gör Lindome 2-4. Lindome har frislag i hörnet i Älvstrandens zon. Anton Öjersson i Lindome står helt ren i slottet och får ett pass av nr.10 Oscar Larsson Älvstranden är inte med.
Detta följs av en fasthållning och utvisning för Älvstranden. Tid 8.39.
Lindome passar runt fint i sitt PP men får inte till några chanser. Nu försöker Älvstranden
samla sig och få till ett spel. Det betalar sig. Jonte Sällström bryter en Lindomeboll på
mittplan och lägger ett fint diagonalpass till Adam Lundström som hänger in bollen i bortre burgaveln. Nog det finaste kontringsanfallet med mål i denna matchen. 14.03 kommer kvitteringen 4-4. Nr. 99 Martin Ehrenstedt gör mål efter ett riktigt energitillskott av det tidigare målet. Nu tar Lindome time out. Lindome samlar ihop sig och tar över spelet och skapar tryck med flera målchanser som räddas av målvakten. Men som ofta så kommer det tillslut ett mål 15.51 Nr. 25 Simon Johnson efter passning av nr. 10 Oscar Larsson. 4-5. Men så vänder det igen. Älvstranden skapar chanser. En ribbträff av Kim och en fin lång båge av Jonte Sällström som hänger in bollen. 5-5. Nu tar Älvstranden time out.
Men det är Lindome som utnyttjar 30 sekunders vila och sätter fart. Skott kommer från en
spelare mitt i slottet och målvakten räddar men nr. 11 Marcus Karlsson är framme på returen och gör mål 5-6.
Nu är det riktig kamp och som så ofta blir det hårt och grinigt. Lindomes Nr. 9 Erik Grundin får en 2+10 utvisning för osportsligt uppträdande. Hans kommentar är att ” får man inte kommentera eller”. Och så är det. Ska någon kommentera så är det ju kaptenen i laget. Tid 17.39. Älvstranden lyckas inte utnyttja övertaget med PP ens med 4 mot 6 till och från, och matchen slutar med Lindomevinst 5-6. Välbehövliga poäng för Lindome och 3 tappade för Älvstranden som hade behövt dem.

Intervju med domare Pontus Ekengränd och Adam Kruse
Hur var det att döma matchen?
Det var en jämn match som var väldigt rolig att döma. Det är en bra nivå och tycker att de
flesta spelare verkligen gör jobbet för att spela på denna nivå i division 2. Det var en ren
match och inte så mycket regelbrott. Endast några slag som går över gränsen och blir tvåor. Vi upplever att de flesta spelare respekterar oss och spelar på istället för att kommentera de vi gör. Kul match.

Egen kommentar:
Jag inledde med att kommentera Älvstrandens tunna trupp denna eftermiddag och det var
kanske det som fällde utslaget. Älvstrandens backspel var då och då lite tunt då
Lindomespelare får stå ganska ostörda och göra ett par mål. Men det var också  målvakternas match. Många fina räddningar som höll resultatet till 5-6. Ska jag lyfta fram några profiler på planen så är det Lindomes nr. 10 Oscar Larsson som sticker ut och bl.a. ger 3 målgivande pass och ett eget mål. I Älvorna så tycker jag att Jonte Sällström-Ekenblad gör mycket bra och är den enda ordinarie backen tror jag. 1 mål och en superpassning.

Vid pennan: Morgan Ekberg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*