Kungälv kommenterar tränaravhoppet

Boffe

Ett dygn efter det oväntade avhoppet av Kungälvs tränarduo presenterar Kungälv sin version. 

Som bekant har Kungälv inte levt upp till sina egna förväntningar. Att tränarduon lämnar på grund av påtryckningar från styrelsen är något Kungälv dementerar.
– Tränarna har hela tiden haft styrelsens förtroende. Speciellt efter förra säsongen som var herrlagets bästa någonsin. Sen kan alla lag ha en dålig period ibland, sådant som kan hända.. så detta beslutet damp ner väldigt överraskande, säger Kungälvs mediaansvarige Christoffer Pihl-Svensson.

Någon övertalningskampanj var det dock inte frågan om, då Engström och Rauswall var tydliga med sitt besked.
– Eftersom att beslutet damp ner så överraskande och Tobbe och Joel var väldigt övertygande om att detta var det bästa för laget för att kunna få en nytändning. Givetvis ville klubben att båda skulle stanna kvar, men vi får respektera deras beslut och har nu kommit fram till en bra och intressant lösning i Karl Andersson som tillhört klubben som spelare i 7 år och känner laget samt föreningen väl.

Att en av spelarna (förvisso skadad för tillfället) tar över ansvaret för laget luktar som en ganska tillfällig lösning. Kungälv kommer till nästa säsong troligen ställa upp med en annan herransvarig, något Kungälv själva inte håller med om.
– Karl Andersson kommer att ta över herrlaget och Erik kommer ha huvudansvaret över juniorerna. Så lösningen med Karl kommer förhoppningsvis vara en permanent lösning. Det är alltid klubbens ambition att ha långsiktiga avtal med spelare samt ledare. Sen är det givetvis upp till Karl också hur han känner efter säsongen, han är ju som bekant en väldigt duktig innebandyspelare med och tillförde mycket på planen innan han nu blev skadad.

Phil-Svensson vill inte heller prata om någon målsättning. Fokus kommer ligga på att hitta tillbaka till glädjen igen.
– Från och med nu så kommer herrlaget att ta en match i taget utan att tänka på tabellen alltför mycket. Det gäller att ha roligt också och lira efter klubbens motto: ”Vi spelar innebandy med ett leende” sen får vi se vad tabellen säger när vi summerar säsongen.

Vi önskar det nya tränarparet lycka till.

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*