Tränarpar AVGÅR med OMEDELBAR VERKAN!!!

avgå

På tisdagen släpptes nyheten om att tränarparet i elitsatsande Herr2an-laget avgår självmant med omedelbar verkan. 

Kungälv är ett etablerat lag i Herr2an som inför säsongen siktat på att hamna topp2 och på så vis möjliggöra att avancera upp till division 1. Inledningen av serien har inte gått som på räls och laget har skrapat ihop 10 poäng på de första 8 matcherna med två vinster, tre oavgjorda och tre förluster. Via skibk.se kan vi läsa att tränarparet Torbjörn Engström och Joel Rauswall avgår med omedelbar verkan. Man uppger i ett skriftligt uttalande till skibk.se att deras ledarstil inte gått hem hos spelartruppen.

Tobbe Engström

Joel Rauswall

Vi har känt ett litet tag att vi inte når fram med våra budskap till spelarna. Vårt sätt att vilja leda laget har inte klickat med tillräckligt många spelare för att utvecklingen ska gå framåt för den här gruppen. Vi ansåg ihop med styrelsen att det är bäst för båda parter om det kommer in någon annan med ny energi just nu samt även lite andra tankar.

Resultaten har inte speglat de på förhand uppsatta kraven. Även om skibk.se säger att avhoppet skett på egen begäran, är det oklart om paret hade styrelsens förtroende eller inte.
Engström och Rauswall valdes av övriga tränare i serien till årets tränarpar förra säsongen, och är mycket respekterade bland övriga lag. Förra säsongen kom Kungälv trea, vilket är den bästa placeringen klubben hamnat på någonsin. Mycket talar för att denna bedrift inte kommer att upprepas, och att denna säsong blir ett mellanår för Kungälv.

Ersätter gör Karl Andersson och Erik Schloenzig. Andersson har spelat i laget sedan säsongen 2010/11, men är just nu skadad. Schloenzig spelade förra året i Marstrand. Ingen av personerna har (vad vi vet) något erfarenhet av att leda ett seniorlag på denna nivån, och lösningen känns väldigt temporär. Andersson är snart tillbaka från sin skada, och ska man komma topp2 krävs det nog att man inte har en spelande tränare. Enligt skibk.se säger Andersson att främsta uppgiften kommer vara att lyfta stämningen i truppen.

Andersson Schloenzig

Det återstår att se om Kungälv kan bryta sin negativa trend, eller om man kommer kriga för överlevnad i år. Vi kan nog med säkerhet säga att det inte kommer bli någon topp2-placering i år.

Fotnot: Drömgalan har sökt Kungälv för en kommentar.

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*