Analys Herr2an: Omgång 8

Guldheden Landvetter2

Stenungsund – Frölunda 10-6
Mötet mellan Stenungsund och Frölunda en tisdagskväll är på papperet en enkel seger för
Stenungsund. Frölunda hänger dock med bra mycket pga slarv i Stenungsund ända fram till början av tredje då 89ers kommer ut med en helt annan fart och fläkt. 18-årige André Lundgren verkar ha haft en lyckad kväll med 2+2 och gör sitt andra mål i BP. Bromé fortsätter att producera sin vana trogen…

Dingle – Marstrand 7-3
Dessa två mittenlag möts en kall novemberkväll i Munkedal. Dingle har varit ruggigt starka i sin hemmahall och det är inte en favoritmatch för något göteborsglag vågar jag nästan lova. Det är dock Marstrand som börjar bäst och leder med 0-2 i paus genom mål av Tobias Bengtsson och Oscar Liberg. I andra drabbas Marstrand av två utvisningar och i den andra av dem lyckas Dingle reducera, och därefter tar Dingle över fullständigt med fyra raka mål, och med sju minuter kvar står det plötsligt 5-2 till Dingle. Den månghövdade publiken bär fram sitt lag och är nöjda med scenförändringen från första perioden.
Då drabbas Dingle av tre täta utvisningar, men det dröjer ända till 13.20 innan Marstrand får in ett mål i spel fem mot tre och bryter Dingles målkalas. Dingle hämtar sig dock snabbt och gör 6-3, och när de sedan får en utvisning till pressar Marstrand på för mål – kanske läggs 7-3 i tom kasse?

Burås – Älvstranden 9-5
Älvstranden börjar bäst och går fram till 0-2 innan kaffet hunnit kallna. Älvstrandens målvakt Daniel motar bort Burås massiva kanonad och räddar det mesta. I slutet av första perioden lyckas Burås dock både reducera och kvittera, och i paus står det 2-2. Andra perioden är en nattsvart historia för Älvstranden, som går bort sig helt, släpper markeringar och gör flera individuella misstag. När det sedan kombineras med minst två riktiga turmål med styrningar alldeles framför mål, blir det tungt, och inte ens i PP lyckas piraterna få in något mål.
I tredje har man hittat tillbaka till sin spelidé, men 7-2 blir för svårt och trots att man vinner perioden så vinner Burås matchen helt rättvist. Älvstranden avslutar med åtta man, och saknar många spelare som normalt spelar.

Lindome – Herrestad 6-10
Lindomes unga lag börjar bäst och med drygt en minut kvar att spela står det 3-1 med hjälp av två mål i PP, och Herrestad kämpar på. Det ger resultat för på 25 sekunder gör Herrestad både 3-2 och 3-3 alldeles innan paus – jobbigt! Lindome startar även andra bäst och tar återigen ledningen, men nu vaknar Herrestad och gör tre snabba mål, varav ett i PP. En sekund innan paus reducerar Lindome till 5-6 genom utmärkte Oscar Larsson som ligger bakom det mesta i Lindome. I tredje gör Herrestad två snabba mål och lyckas hålla undan resten av perioden, som dock verkar ha tänt till rejält med flera utvisningar. Linus Söderblom samt Herrestads målvakt rutinerade Daniel Sandström är matchens giganter och blir för svåra för Lindome denna eftermiddag.
Referat Herrestad!

Guldheden – Landvetter 5-4 e förl
I en match där Hofgren och Niklas Bengtsson dominerar helt i två perioder och Landvetters spel verkar ha låst sig, går Guldheden fram till 4-1 i början av tredje. Då tar Landvetter Time Out och på fem minuter har de kvitterat till 4-4 genom framför allt 19-årige Pontus Wallin. I sudden gör Hofgren hattrick och vinner matchen åt sitt Guldheden.
Detta var en överraskning för mig, men om man tittar lite närmare på laguppställningen, ser man att både Örneflo och Agus är borta. Så mycket betyder alltså dessa målspottare för sitt Landvetter…

Guldheden Landvetter2

Kungälv – Backadalen 5-8
Kungälv börjar optimistiskt vilket straffar sig direkt när Fabbe och Andreas är på plan och påpassligt petar in både 0-1 och 0-2. Kungälv har sedan ett bra flow med både reducering och kvittering på två minuter. Kronaas gör då sitt första mål för kvällen, och i pausen står det 2-3. I andra börjar Kungälv bäst och går från 2-3 till 4-3. Sedan är det dags för Backadalen igen, och nu står det 4-5. I tredje börjar Kungälv med högt tempo och har massor med chanser, men det är Backadalen som får in ett turmål till 4-6 och därefter fullbordar Kronaas kvällens hattrick till 4-7. Fredrik Andersson i Backadalen verkar ha varit rejält uppretad och lyckas med konststycket att bli utvisad 3 x 2 minuter under loppet av 6 minuter och 2 sekunder. Lite onödigt kan tyckas, när lejonen ändå leder med tre mål.
Referat Kungälv!
Referat Backadalen!

Det här inlägget postades i Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*