Referat Herr2an: Guldheden – Landvetter

Guldheden-Landvetter

Vi skriver omgång åtta och match i Valhalla A söndag eftermiddag när första snön precis har dragit in över Göteborg och halkbekämpningen av gator och parkeringar inte direkt syns till. Men 25-30 personer har tagit sig hit för att se Landvetter som ligger tvåa med 15 poäng efter 7 spelade matcher och Guldheden som har haft det tung och bara skrapat ihop 6 poäng och ligger tia.
På bänken har Guldheden 12 spelare och Coachen Jonas Hansson som är fotskadad och sköter lagcoachning från bänken istället för från backlinjen som han brukar göra. Landvetter mönstrar 14 spelare men saknar flera spelare bl.a. Joakim Örneflo.

Första perioden
Första chansen kommer 1.30 in i matchen och är en långboll från Landvetters backlinje som tas ned och backhandskott på målvakten. 1.50 kommer Guldhedens första chans som också räddas av målvakten.
Så kommer första målet 3.43 och det är nr.11 Rickard Hofgren som kommer i en båge från
höger och smackar upp bollen i nättaket. Inte mycket att göra för målvakten som knappt
hinner se bollen. Landvetter försöker ta tag i spelet och skapar en hel del farliga chanser men  Guldheden har en säker målvakt i nr. 99 Paul ” Palle” Larsson, som räddar allt som kommer flygande. Landvetter bågar in, Lägger långa bollar och droppar in i slottet men lyckas inte få in bollen. Samtidigt så ligger Guldheden bra i sina positioner och kontrar så fort de bryter bollen.
Det blir mycket springinnebandy fram och tillbaka. 17.17 kommer 2-0. Det är återigen
Rickard Hofgren som får ett fint pass av Nr.4 Niklas Bengtsson. En liten skarv på ett fint
diagonalpass. Landvetter jobbar på och får till ett PP. En fasthållning i höger hörn. Det tar
bara 17 sekunder så sitter bollen i nätet. En lång diagonal från 2 meter bakom gula linjen till höger stolpe. Guldheden tappar koncentrationen och Nr.68 Jakob Henriksson står helt ren. Period 1. 2-1

Guldheden Landvetter2

Andra perioden
Denna period domineras helt av Guldheden. De sätter hög press på första bollen och tvingar Landvetter att agera vilket gör att Guldheden hela tiden vinner tillbaka bollen i Landvetter zon och skapar chanser. Men Landvetters målvakt nr.9 Robert Sylvén briljerar och tar nästan allt.
Jag gillar verkligen variationen i Guldhedens sätt att skapa chanser. Det är inte massa inövade varianter utan kreativa lösningar. De korta passningarna in på spelaren i slottet är kul att se. Skrev om några matcher under förra säsongen där Porthälla (projektet) spelade och där fanns också dessa finurliga instick i slottet. Som så ofta när ett lag dominerar så kommer också målet. Tid 16.47. En triangel där Hofgren lägger en diagonal till Bengtsson som lägger direkt till nr. 23 Fredrik Carlstedt som står vid tom stolpe. 3-1.
Nittonde minuten från Landvetters bänk: ” positivt snack nu” Jag förstår att denna period gjort dem frustrerade då de tidvis har blivit överkörda av Guldheden. Det är Landvetters målvakt som räddar laget kvar i matchen. Det kunde ståt det dubbla i målprotokollet.
Litet oväntat kommer då en utvisning för Guldheden. 2:a för protest mot domslut. Tid 19.30. Men det har varit en del tjöt efter domslut under perioden så det var kanske droppen.

Tredje perioden
Landvetter börjar med att ha PP i en och en halv minut och skapar flera chanser. PP avslutas med en hård stolpträff. I tredje minuten kommer en kontring av Guldheden och återigen ett fint mål via diagonaler. Carlstedt till Hofgren som passar Bengtsson och det är 4-1.
Guldheden fortsätter trumma på. Nära mål i fjärde minuten då en spelare kommer på höger kant och droppar över målvakten som är borta. Men bollen går strax utanför. Så här håller det på tills Landvetter tar Time out 9.36.
Ett annat Landvetter kommer tillbaka efter dessa 30 sekunder. Högre tempo, högre press och mer hjärta i spelet. Guldheden ser plötsligt trötta ut. 12.01 kommer utdelningen och det är ett självmål. En diagonal nära målområdet träffar skon på en Guldhedenspelare och går in. Nu kör Landvetter på och Guldheden kommer efter. Det kommer bågning på bågning och skott utifrån mitten går igenom.
12.01 Guldheden tar Time out. Men det hjälper inte. 14.44 kommer 4-3 och 16.52 kommer 4-4. Tillslut så lyckas de bromsa upp Landvetter och det är Hofgren som får sista chansen fri mot målvakten 19.58.

Förlängning period fyra.
Landvetter skapar några chanser och Guldheden får till någon. Så när förlängningen är nästan över så får Hofgren ett pass på bortre stolpen och lirkar in bollen. 5-4. efter sd.

Intervju av Christoffer Lindberg tränare i Landvetter:

Besviken på att vi inte är med i matchen förrän sista halvan av tredje perioden. Vi har ett spel idag som är dåligt genomtänkt och det straffar sig. Vi är inte med i matchen förrän på slutet då vi vaskar fram chanserna.
Vi har 5 skador och det gör att vi inte är riktigt ihopspelade. Men det går inte att skylla på
skador. De som spelar skall göra jobbet ändå och det gör vi inte riktigt idag.

Någon profil i laget idag?

Vår målvakt nr.9 Robert Sylvén räddar oss.

Intervju med Jonas Hansson Spelande coach i Guldheden

Vi spelar som vi hade tänk tills de tar time out i tredje perioden. Då slutar vi göra det som vi gjort rätt hela matchen. Hög press och styra undan deras skott och droppar utifrån mitten. Vi släpper in dem i lägen.

Ni har bara 6 poäng efter 7 matcher?

Trög start på säsongen. Vi saknar några spelare och vi hade en dålig försäsong som påverkar hur vi kommit igång. Men vi tog 2 välbehövliga poäng och jag tror att när vi fått igång laget så plockar vi poäng som vi brukar göra.

Egen kommentar:
En trevlig match att titta på. Många rutinerade spelare i båda lagen som gör att det blir vuxen innebandy. Fysisk, teknisk och många spelare vågar spela ut för att det är kul. Vill lyfta fram Landvetters målvakt som räddade laget och en poäng. Gillar nr.4 i Guldheden Niklas Bengtsson som är riktigt bra. Men även målvakten och Hofgren är ju bra även idag.
Vid pennan: Morgan Ekberg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*