Referat Herr2an: Herrestad – Burås

Herrestad jubel

I omgång 9 tog Herrestad emot Burås uppe i Uddevalla. Det är fredag och i vanlig ordning mycket folk på läktaren. Herrestad inleder med ett långt och påkostat ett intro, en perfekt stämningshöjare.

Både Herrestad och Burås har gått bra på senaste. Tabelltrean mot tabellfyran. Herrestad har endast förlorat mot topplagen (Steungsund, Landvetter samt Backadalen) medan Burås blandat sina resultat och förlorat mot Stenungsund samt Guldheden.

Period 1 hinner inte starta innan det blir trubbel. Tydligen fungerar inte klockan som den ska och IT-support får kallas in. När man sedan till slut får ordning på grejerna gör Dennis Lindblom 1-0 till hemmalaget på ett friläge. 04:34 är det dags igen när Jens Andersson gör 2-0 på ett backskott från sargen. Burås verkar sitta kvar i spelarbussen och det är Herrestad för hela slanten i inledningen av matchen.

Kristoffer Ivarsson vill dock annat och reducerar till 2-1 med ett backskott. De gröna börjar nu jobba in sig i matchen, och chanserna avlöser varandra. Kvitteringen kommer när Christoffer Dahl snappar upp en boll i på offensiv planhalva när Herrestad spelat aningen naivt i egen zon. Båda lagen gasar för fullt och det ska hinna bli ytterligare fyra mål i denna period.
Dennis Lindblom hittar sedan Jesper Wallström som hänger 3-2 när Buråsförsvaret gått bort sig en aning. Lyckan blir dock kortvarig för Anton ”Berchie” (enligt speakern) kvitterar på ett skott från egen planhalva. Burås får kort senare en straff som Daniel Bexell förvaltar på bästa sätt.

Bexell
Det roliga är inte slut än, då Jens Andersson kvitterar till 4-4 med ytterligare ett backskott i sista minuten.

Hela åtta mål i första perioden. Inget av lagen var nog särskilt nöjda med försvarsspelet i första perioden. Det blir därför inte samma chanser i andra perioden. Båda lagen har svårare att hitta ytorna i anfallszon. Ludvig Andersson gör 5-4 efter dryga sex minuter, och Samuel Andersson kvitterar i fjortonde minuten precis när Herrestad blivit fulltaliga.

Oavgjort och ovisst inför sista akten. Herrestad får bästa tänkbara start när Linus Söderblom gör 6-5 efter 28 sekunder. Burås hänger inte med och i powerplay gör Jesper Wallström 7-5. Burås går troligen ner på folk men det verkar inte hjälpa. Man drar på sig ytterligare en utvisning och Herrestad gör 8-5. Luften går ur Burås och Herrestad trampar gasen i botten. Hemmalaget spelar ut hela registret och slutresultatet skrivs till 12-6.

Herrestad2

En underhållande match där båda lagen bjuder upp till dans. Hemmalaget är starkare över 60 minuter och vinner klart rättvist. Kanske kunde siffrorna varit aningen lägre om Burås hållit ihop spelet på slutet.
Nykomlingen Herrestad har fått en smakstart på säsongen. Man ligger nu tvåa och innehar kvalplatsen till division 1. Till råga på allt har Landvetter fått Örneflo skadad och man har därför tappat ”lätta” poäng mot både Guldheden och Lindome. Framtiden får utvisa om raketerna kan befästa sig i toppen, klart är i alla fall att sammanslagningen med Walkesborg fått positiv effekt.
Burås verkar bli ett mittenlag, något man troligen är ganska nöjda med då man slogs för överlevnad förra året.

Herrestad omk

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*