Analys Herr2an: Omgång 9

Stenungsund


Herrestad – Burås 12-6

Referat Drömgalan!
Referat Herrestad!
Matchen på Youtube!

Frölunda – Dingle 8-6
I Frölunda Kulturhus bjuds det på kamp om bollen från första stund – framför allt från Anton Harrie i Frölunda som utvisas två gånger på fem minuter. Det blir mål under båda utvisningarna, men det första gör Frölunda i BP och det andra gör Dingle i PP. I andra perioden drar Frölunda ifrån lite grann med fint spel av ffa Kalle Wallin och Tobias Lindroth. I tredje följer Frölunda upp den fina andra perioden med att spela jämnt med Dingle, och behåller därmed sin tvåmålsledning.
I tredje storspelar dessutom kapten Carlberg i Frölunda och gör ett äkta hattrick. Dingle får spela fem mot tre i två minuter, men lyckas trots detta inte reducera vid ställningen 7-5. När då Frölunda gör tre mål i PP, bevisas än en gång att inga matcher vinns på utvisningsbänken. Frölunda som har börjat lite knackigt har ni lämnat sistaplatsen, och tänker sig nog inte tillbaka dit.

Älvstranden – Kungälv 1-4
Kungälv, som spelar sin första match efter tränarbytet, börjar denna match bäst, men spelat böljar fram och tillbaka i hela första perioden. I det här läget är det kämpatakter av ett (även idag kraftigt skadedrabbat) Älvstranden och strålande målvaktsspel av Daniel som gör att det endast står 0-1 efter första. Andra perioden ser ungefär likadan ut – Kungälv har det mesta av spelet och ett kraftigt spelövertag (6-11 i skott), men Älvstranden krigar på och nu står det 1-3.
I tredje är det länge mållöst, och jämnare spel mellan lagen. När då Älvstranden pressar för att få till reducering drabbas laget av två utvisningar, och då är det svårt att få till något framåt. Felix Enarsson i Kungälv slänger in bollen framför mål, och Martin styr in den med handen. Kungälv var det bättre laget, och tränare Karl Andersson fick en skön start på nya uppdraget.
Referat Kungälv!

Landvetter – Lindome 8-14
I denna match var Landvetter på papperet det starkare laget. Man har dock visat att man är alldeles för beroende av sin magnifike Örneflo. Idag var det flera andra, yngre förmågor som trädde fram, men det räckte inte mot Lindome med Oscar Larsson i spetsen. I första perioden går lagen för fullt redan från början med sju mål på 12 minuter och Lindome leder med 3-4 i paus. Även andra perioden börjar i ett virvlande tempo med tre mål på fem minuter och här drar Lindome ifrån lite och leder i paus med 5-8.
I tredje gör Pontus Wallin i Landvetter två snabba mål och Landvetter närmar sig. Ska Lindome tappa detta i sista? Nä då – då utvisas Alex Garcia i Landvetter och Calle Hult gör 7-9 i PP. Det följs upp av tre snabba mål av Lindome, där inte ens en timeout från Landvetter kan stoppa den enorma måloffensiven. I slutet är det gruffigt, men inget kan stoppa Lindome ikväll. Grattis till Larsson, Johnson och de andra undomarna.

Backadalen – Stenungsund 4-5
Toppmöte i Lundbystrand mellan ett Stenungsund som har gått som tåget och ett Backadalen som har gått på några minor men ändå ligger på den attraktiva andraplatsen. Avvaktande spel och första målet sätter Backadalen först efter 11 minuter. Sedan kvitterar 89ers med två minuter kvar och 19.59 får man ett psykologiskt övertag när man prickskjuter in 1-2. I andra perioden gör lagen varsitt mål, men Stenungsund har ett bättre bolltempo och säkrare spel.
I tredje snor Andre Lundgren åt sig bollen i BP och istället för kvittering för Backadalen, leder nu Steungsund med 2-4. Lejonen ger sig dock aldrig, och när Kronaas gr 4-5 med knappa två minuter kvar lever matchen igen. Trots bombardemang mot Stenungsunds mål lyckas de hålla undan, och toppmötet slutar 4-5. Här har Stenungsund läst läxan ordentligt och styr nästan hela matchen bort Kronaas, som tidigare varit så framgångsrik, men som i denna match bara får en poäng med sig.
Referat Backadalen!

Marstrand – Guldheden 4-3
Två lag som i regel gör många mål, men även släpper in många mål. Nykomlingen Marstrand härjar i mitten av tabellen efter en fin inledning, medan Guldheden haft det lite tuffare och är i botten i en jämn tabell.
Matchen är jämn och de annars så anfallsglada lagen verkar uppträda koncentrerat. Marstrand drar första blod när Gustav Thorsson gör 1-0 efter dryga fyra minuter.
Andra perioden liknar den första, men i slutet blixtrar det till. Tre mål sista tre minuterna ger Marstrand en ledning med 3-2 inför sista perioden.
Marstrand gör 4-2 i början av tredje och Guldheden får åter jaga. Hofgren reducerar till 4-3 men närmare än så kommer man inte. Marstrand tar alla poängen, då det är svårt att vinna matcher om man endast gör tre mål.

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*