Analys Herr2an: Omgång 11

Tips

Stenungsund – Dingle 15-4
Här var det aldrig något snack. Stenungsund går in med självförtroende och pondus trots debaclet förra veckan mot Kungälv, och även om Dingle hänger med i 12 minuter, så är det idag endast ett lag som håller i taktpinnen. 89ers släpper loss och 18-årige André Lundgren lirar in sex! mål innan kvällen är över. Vilken spelglädje! Även Daniel Ekström är flitig denna kväll. Stenungsund har flera backar skadade men lyckas ändå med sitt tempo och sin spelskicklighet stuva om så att det verkligen inte märks. Dingle tvingas ta flera utvisningar i andra perioden, då de inte alls hinner med. Detta Stenungsund visar klass match efter match och jag kan inte se något lag som skulle kunna rubba dem i deras fortsatta jakt mot ettan, där de hör hemma.

Backadalen – Guldheden 7-6
Ja, vid det här laget har vi ju insett att det inte finns några givna segrar, även om det ser så ut på papperet. I denna match följdes lagen åt hela tiden, men Backadalen var ändå i förarsätet i två perioder. Lejonen står inte att känna igen idag – lågt tempo och loj inställning vinner man inga matcher med. I tredje tar Guldheden ledningen för första gången när Hofgren tar för sig genom både mål, assist och utvisning. Guldhedens första utvisning kommer först i tredje perioden och då klarar man inte att hålla lejonen stången längre, trots magnifikt målvaktsspel av Paul Larsson. När det är sex minuter kvar träder firma Kronaas & Källman och gör två mål, och fastställer slutresultatet till 7-6. Backadalen vinner skottstatistiken med 39-25, men Guldheden tar bättre vara på sina chanser.
Referat Backadalen!

WH Rockets – Kungälv 6-4
Denna match ser spännande ut på förhand – ett Rockets som har fem raka segrar bakom sig mot ett Kungälv som har börjat lite skakigt, men som besegrade självaste Stenungsund förra veckan! Kungälv börjar bäst och gör både 1-0 och 2-0 innan Söderblom i Rockets reducerar till 1-2. I andra perioden får Kungälv två utvisningar och Rockets spelar nu fem mot tre och sedan fem mot fyra och levererar två snabba PP-mål. Lindblom och Söderblom är stabila och levererar på egen hand 4 poäng vardera.
I tredje verkar Kungälv ha bestämt sig för att ändra trenden, och satsar för fullt. Dock kontrar Rockets in 6-2, och nu blir det uppförsbacke för Kungälv. Kungälv fortsätter att sätta press med högt tempo, men trots två reduceringar och ett mycket bättre spel från Kungälv i sista perioden (ffa från Tobias Nordfors), mäktar de inte med mer när Rockets stabilt står emot. Sex raka och Rockets på andra plats – oväntat men välförtjänt! Laget spelar bra och har många unga spelare som man har fått styr på och de spelar verkligen som ett lag.
Referat Herrestad!
Referat Kungälv!

Frölunda – Lindome 8-7
Frölunda tar tag i matchen redan från början, och mycket tack vare Frölundas två giganter Carlberg och Wallin, leder laget med 5-2 efter första perioden. I andra bleknar laget något, och släpper in ett ungt och hungrigt Lindome i matchen upp till 6-5. Här gör 18-årige Adam Zettergren två viktiga mål med bud på fler.
I tredje kommer dock Frölunda tillbaka och trots två mål av Lindomes Oscar Larsson och tidvis press från Lindomes sida, så lyckas Frölunda hålla emot och vinna med uddamålet.
Highlights Frölunda!

Landvetter – Älvstranden 8-6
Detta skulle bli en svängig match som ändå Landvetter till stora delar förde. Älvstranden har äntligen fått tillbaka några av alla sina skadade och börjar hitta formen och timingen igen. Försvarsspelet är mer kontrollerat och spelar stabilt. Första perioden slutar 3-2 efter prickskytte av Agus i slutminuten. Andra perioden ser ungefär likadan ut, och ställningen inför tredje är 4-3. Tredje perioden startar med en målorgie likt den mellan Marstrand och Burås – fyra mål på fyra minuter och när Mats Blomberg drar ett slagskott från halva plan som letar sig in är det lika. Nu blir det ställningskrig, med kontringar från Älvstranden som bryter av Landvetters bollinnehav. Landvetter lyckas forcera in bollen till 7-6 och trots en timeout från Älvstranden, så går det inte piraternas väg denna gång, utan Agus prickskjuter in ännu ett mål i slutminuterna. Piratskeppet ligger nu under vattenlinjen, får se om de lyckas ta sig upp utan att skjutas i sank.

Marstrand – Burås 14-7
Vilken smakstart för Marstrandskillarna! Ledning med 4-0 efter blott 9 minuter och Burås undrade nog vad som virvlade förbi. Sam Andersson reducerar till 4-1, men Boqvist i Marstrand får in 5-1 alldeles före paus. I början av andra kommer ett helt annat Burås in och Kristoffer Ivarsson och Sam lyckas göra två snabba mål inom två minuter. Marstrand lät dock inte detta få dem att tappa fokus, utan trummade på och när tredje perioden börjar står det 7-3.
I tredje perioden händer inte så mycket de första åtta minuterna. Sedan drar det igång!! Mål till höger och vänster och på 11 minuter görs det 11 mål! Flest av Marstrand som gör tre mål i sista minuten. Detta måste vara de målrikaste 11 minuterna i historien – i en match mellan två lag som normalt sett är starka försvarsmässigt.

”När Marstrand hade punkterat matchen i slutet så var
försvarsspelet lite ofokuserat från båda lagen vilket gjorde att det rullade in rätt många mål åt båda håll.” Samuel Andersson Burås IK

 

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan, Herr2an. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*