Analys Herr2an: Omgång 12

Tips

Stenungsund – Guldheden 6-4
Här går Stenungsund in och visar var skåpet ska stå och äger första perioden och när andra perioden börjar står det redan 3-0. Då blir det en total scenförändring (åtminstone målmässigt) och Guldheden går in och med två lyckosamma minuter (andra och sjuttonde) äger de andra perioden så att det vid början av tredje faktiskt står 3-4.
I paus kan man gissa att 89ers fått sig en avhyvling, för i tredje släpper man inte in något alls bakåt. Krampaktigt kvitterar man vid 12 minuter, och matchen står nu och väger. I sista minuten gör Stenungsund 5-4 – kanske tog man ut målvakten? Och sedan trillar det in ett till innan slutsignalen går. Jämnare än förväntat – kanske från båda håll?

Backadalen – Lindome 4-5 e förl
I första perioden är det till att börja med avvaktande spel, men Backadalen har ett massivt
spelövertag. Det mesta går dock utanför målramen, och resten tar Lindomes försvar hand om. I andra böljar spelet fram och tillbaka och efter nio minuter gör Lindome 0-1. Med två och en halv minut kvar av perioden utvisas Backadalens utmärkte målvakt Emil Boqvist 2+10 i en omdiskuterad situation som resulterar i 0-2. I efterföljande PP gör Lindome 0-3 och resultatet är helt rättvist.
I tredje börjar Backadalens maskineri att kugga i. Man går ner på två femmor och redan efter sju minuter har lejonen utjämnat. När Kronaas gör sitt andra mål för dagen är det endast ett lag på planen och saken borde vara biff. Då får Lindome till ett mål på ett av sina få anfall i tredje och kvitterar. I sudden tar det endast några sekunder innan Lindome avgör. Två segrar av två möjliga för Lindome mot Backadalen! Grattis!

Dingle – Kungälv 2-5
Kungälv börjar bäst och leder med 2-0 efter 10 minuter. Sedan släpper man in Dingle och ett stressat Kungälv får inte till något på över än en period. Man har mycket boll och många chanser men det vill sig inte alls, och efter två perioder står det 2-2. Den månghövdade publiken (225) är i extas och lyfter fram sitt Dingle – denna publiksiffra får alla andra lag att snegla avundsjukt åt Dingles håll.
I tredje får Kungälv ett tidigt ledningsmål genom firma Olsson-Hult som gör både 2-3 och 2-4 och bringar säkerhet i ett stabilare Kungälv. När då en Dinglespelare utvisas 5 minuter för hårt spel, blir det ännu svårare för dem att förändra spelbilden. Nicklas Karlsson gör sitt första mål för säsongen och avslutar Kungälvs målskytte denna kväll.

Frölunda – Burås 8-4
Även denna match börjar med att ett lag går upp till 3-0 innan motståndarna vaknar till. Här är det Frölunda som har bra flow nu med 3 segrar på fyra matcher. De spelar rakt och enkelt och med uppoffrande försvarsspel är det svårt för Burås att komma till över huvud taget. I andra har Frölunda stort spelövertag men sätter inga chanser, utan inför tredje perioden står det 4-2.
Frölunda gör både 5-2 och 6-2 innan 5 minuter har spelats av tredje och då slappnar de av något och släpper in Burås som kan göra två snabba mål på en minut. Då skärper sig Frölunda igen och petar in två mål till innan matchen är över. En Fabian Thunberg i toppform som gör hattrick är svårstoppad!

Landvetter – Herrestad 7-6
Herrestad börjar bäst i denna toppmatch där Örneflo är tillbaka (direkt från avgipsningen?) och Rockets har en segersvit på sex raka och därför ett gott självförtroende i ryggen. Herrestads poängkung Söderblom gör första målet, men Landvetter kvitterar omgående genom nämnde Örneflo. Nu har Rockets en stark period med två mål av Vestin men i slutet av perioden tappar Rockets koncentrationen och de släpper lite onödigt in två mål på 18 sekunder.
Andra perioden är intensiv men målvakterna storspelar och det är hårt spel över hela planen. Inför tredje står det 4-5 och detta kan sluta hur som helst. I början av tredje utvisas Dahl i Rockets för hands och Landvetter gör först mål i PP, och sedan ett till direkt efter. Helt plötsligt är det Herrestad som jagar och nu är det full fart från båda håll – utvisningarna haglar, en missad straff och lysande målvaktsspel gör detta till en mycket spännande innebandymatch. Med två minuter kvar lyckas de äntligen då Lindblom gör 6-6. De sista två minuterna spelar lagen 4 mot 4 efter en dubbelutvisning och chanserna haglar. Och kära läsare – vem tror ni avgör åt Landvetter med tre sekunder kvar?
Magnifike Örneflo, naturligtvis. Fyra mål med fyra veckors gips bakom sig… Gissar att han var ”isad” ett antal timmar efter matchen och är lika iskall lagom till nästa match. Han borde spela i en högre division – helt outstanding!

Marstrand – Älvstranden 9-2
Älvstranden kommer till start med, för första gången på länge, lite mer än två femmor mot ett Marstrand som under säsongen har gått över förväntan. I första perioden är spelet ganska jämnt med ett spelövertag för Marstrand och perioden slutar 3-2. I andra slarvar Älvstranden rejält både vid 4-2 och 5-2 och nu är uppförsbacken brant för Älvstranden.
I början av tredje spelar Älvstranden som yra höns och går bort sig flera gånger. När Bech känner av baksida lår (igen) och dessutom Martin skadar ljumsken blir det för svårt att hålla uppe spelet. Alltför många misstag och hängande huvuden på piraterna gör att Marstrand kan ta vara på varje bjudning och det rinner till slut iväg till 9-2.

Det här inlägget postades i Allmänt om Drömgalan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*