Referat Herr2an: Stenungsund – Kungälv

skibk kungälv

Referat från omgång 10 matchen STC Kungälv – Stenungssund IBK 3 december 2017.
Vi skriver omgång tio och STC Kungälv möter serieledarna Stenungssund IBK som bara har tappat 2 poäng på nio matcher hittills denna säsong. Det är mitt andra besök i Mimers hus denna säsong och andra matchen jag ser Kungälv. Förra gången spelade de 2 ganska
fantasilösa perioder och en sista som var betydligt bättre.
Detta referat blir lite annorlunda då det skrivs när ytterligare 2 omgångar har spelats.
Efter denna match har Stenungssund 2 vinster och STC Kungälv 1 vinst och 1 förlust.
Det är serieuppehåll över jul och nyår med Stenungssund som serieledare och Kungälv på sjätte plats.
Vad mötte mig då i Mimers hus denna söndag i december?
Kungälv har ju alltid matchens profil och det är nr.12 Christoffer Engström. I mål har de
Linus Backlund. Stenungssund har Viktor Thorsson i mål denna kväll. Jag skriver detta för att det ofta är målvakterna som avgör matcher. Tycker jag. En sämre lagprestation kan ibland ändå räddas av en målis som håller tätt bakåt och växer till ett monster i mål. Detta var en match med mycket chanser där båda målvakterna rädda många skott så lite rätt kanske jag har.

Första perioden
Lite avvaktande inledning och första skottet kommer 2.15 in i matchen. Det är Kungälv som hittar läge. Någon halvminut senare har Stenungssund sitt första skott. Under första halva av perioden är det Kungälv som skapar mest, bl.a. ett skott som tuschar målvakten och droppar ner bakom målvakten precis utanför stolpen. Den bästa chansen hittills kommer i den 13 minuten då Stenungssund kontrar med skott i slottet. Räddning av Linus i Kungälv. Nu börjar matchen ta fart. Bäst på plan hittills tycker jag att nr 72 Jesper Hult i Kungälv, har varit. En riktig trollgubbe med klubban. 15 minuten. Nu syns Kungälvs tredjeformation lite mer i matchen. Unga spelare med mycket fart och lite annan spelidé.
18.39 kommer första målet och 1-0 till Kungälv. Man jagar högt och tvingar Stenungssund till snabba beslut och misstag. Bollen bryts och nr.27 Tobias Nordfors passar nr.41 Viktor Olsson som står tom på bortre stolpen och som bara har att lägga in. En liknande situation händer strax efter men då hinner Stenungssunds målvakt att rädda den vid stolproten.
Sammanfattning av den första perioden är att ingen riktigt driver matchen utan man har
uppställda försvar som letar efter chans att bryta bollen och vända spelet. Det blir mycket
passa runt från båda lagen. Det står 1-0 efter första perioden

Andra perioden
Stenungssund sätter lite högre tryck på backarna men som inte stressar utan tar sig kyligt ur pressen. En profil börjar tydligt synas i Kungälv denna kväll. Nr 41 Viktor Olsson.
Tid 4.17. Nu kommer 2-0. En boll kommer in i slottet och skottet går över axeln. Men inget
lag är så sårbart som precis efter man gjort mål. Man är nöjd och lite avslappnad och
samtidigt ger sig motståndaren allt för att vända resultatet. Det gör Stenungssund och kämpar till sig 2-1 genom nr 88 Andre Lundgren redan efter 23 sekunder. Nu höjer de tempot för att utjämna och skapar en hel del chanser som räddas av målvakten i Kungälv. Kungälv möter detta med att äga bollen och sänka tempot. De bryter Stenungssunds diagonaler och får deras backar att vända hem och börja om istället för att direkt skapa kontringar. Det är kul att se Kungälv denna kväll. De driver matchen i andra perioden. Deras förstalina spelar tung och säkert med bollen.

Deras andralina spelar kreativt med högt passningstempo och tredjelinan med yngre killar
spelar med mycket energi och tar lite andra passningsvägar och löpningar.
3-1 kommer tid. 17.32. av tredjelinan och nr.91 Hugo Spalding. Stenungssund är frustrerade. De försöker och försöker men lyckas inte få igång sitt spel.
Men så kommer ändå reduceringsmålet 3-2 tid 19.50. Hög press får en Kungälvsspelare till misstag i egen zon och skott från mitten. Jag funderar om detta är matchavgörande???

Tredje perioden
Kungälv fortsätter att driva matchen i början på tredje perioden och 7.11 kommer 4-2 av nr 27 Tobias Nordfors. Han trollar lite och kommer in i slottet och sätter stolpe in.
Men nu tar Stenungssund tag i spelet och vinner fler bollar och kämpar verkligen. Utdelning kommer direkt med 4-3 tid 7.58. I nionde minuten får de ett frislag och bågar in och skjuter.
Målvakt räddar men chans på chans kommer och 10.02 sitter 4-4 av nr 88 Andre Lundgren. Det är utjämnat och Stenungssund har mycket energi nu. Första utvisningen i matchen kommer 12.59 och det är Kungälv som får den för hårt spel. Precis när utvisningen är över kommer målet. 15.02. En fin diagonal går över från vänster till höger och nr.19 Philip Hubinette gör 4-5. Kungälv är trötta och tar time out. 16.50 börjar Kungälv att ta målvakten och spelar med 6 man. 17.34 får Stenungssund utvisning och tar time out. Kungälv har trycket. 19.01 kommer målet i PP och det är lika 5-5. Sista skotte kommer 19.56 av Kungälv men det blir en fjärde period.

Fjärde perioden
Efter 26 sekunder sätter Kungälvs nr.27 Tobias Nordfors 6-5.
2 poäng till Kungälv och 1 till Stenungssund.

Intervju Tränare Patrik Hubinette i Stenungssund.
Matchen: Det kändes att det var derbykaraktär i denna match. Kungälv var hetare än oss och som det är i serien så vill alla slå oss. Vi talade om, att ofta så vände backarna hem med boll istället för att pressa på framåt, vid bollbrytningar vilket sänkte tempot och gjorde att Kungälv kunde ställa upp sitt försvar. Förklaring kan vara att vi har 2 ordinarie backar skadade och vi får inte riktig till vårt spel som vi bygger bakifrån backarna. Lite för många misstag idag.
Några spelare som du vill lyfta fram idag.
Nr.10 Kaptenen Tony Bromé och dagens 2 målskytt nr 88 Andre Lundgren
Egen kommentar:
När jag såg Kungälv senast var de sådär som jag kommenterade tidigare. Idag spelar de
verkligen bra och hade snudd på snott serieledarna på 3 poäng. Kul med deras varierande spel i de olika femmorna. Stenungssund visar trots 2 tappade poäng varför de leder div 2.
Vid pennan: Morgan Ekberg

Det här inlägget postades i Drömgalan 2017. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*